Onderhoud & APK

Onder zorgeloos autorijden hoort ook goede afspraken over het onderhoud van jouw auto en de APK keuring. Dus kun je dit ook meenemen in jouw abonnement.

Waar kan ik terecht voor het onderhoud van mijn auto?

Je zit zelf achter het stuur, jij bepaalt bij welke garage. Houdt er wel rekening mee dat onderlinge tarieven tussen garage- en dealerbedrijven verschillen. Wij kunnen je helpen om de juiste garage voor je te vinden. Bel ons op 072 201 9000, je kunt ons ook op dit vaste nummer Whatsappen.

Hoe werkt onderhoud van mijn auto via RIJiK?

We bieden twee opties om je onderhoudskosten in je RIJiK abonnement op te nemen.

1: Alleen APK & onderhoud
Jouw garagebedrijf factureert de standaard jaarlijkse onderhoudsbeurt (en APK) inclusief de nieuwe olie, oliefilter en luchtfilter aan ons.

Het vervangen of repareren van onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn (zoals de banden, de koppeling en remmen, maar ook de bougies) worden apart aan ons doorbelast en die kosten zullen wij los van jouw RIJiK abonnement aan jou factureren.

2: Reparatie, onderhoud, APK en vervanging van banden, de zogenaamde “ROB”.
Wij maken een reële inschatting wat jouw auto per kilometer gaat kosten. Dit geeft in combinatie met het door jou opgegeven jaarkilometrage een goed beeld van de totale “ROB” kosten inclusief de jaarlijkse APK keuring. Gedurende twaalf maanden krijg je geen extra rekening voor het onderhoud van jouw auto, alle kosten zitten in het RIJiK abonnement.

Voor beide opties geldt dat we na twaalf maanden een gespecificeerde rekening opstellen van de daadwerkelijke onderhoudskosten verrekend met de maandelijkse voorschotten. We zullen je dan voor de komende periode een nieuw maandbedrag voorstellen.

Als ik alle onderhoudskosten toch zelf moet betalen, waarom zou ik het dan maandelijks via het RIJiK abonnement doen?

We nemen graag het gedoe voor jou uit handen en wij gebruiken onze kennis om jou te helpen. Met die kennis zetten we onze partners ook op scherp en dit voordeel geven we terug aan jou. De kans is groot dat je voordeliger uit bent als je het door ons laat doen.